Türkiye'nin En İyi Dalış Yerleri! Türkiye'nin En Popüler Dalış Noktaları! Türkiye Dalış Noktaları Haritası? Tüplü Dalış Nedir? Dalış Sporları Nelerdir?
Türkiye’nin En İyi Dalış Yerleri! Türkiye’nin En Popüler Dalış Noktaları! Türkiye Dalış Noktaları Haritası? Tüplü Dalış Nedir? Dalış Sporları Nelerdir?
Türkiye, uluslararası tüplü dalış turizminin elverişli ılıman iklimi ve kirlenmemiş doğası ile dört mevsim sualtı dalışı için avantajlı bir konuma sahiptir. Özellikle Kaş, Bodrum, Saros, Ayvalık ve Marmaris en popüler destinasyonlar arasında öne çıkıyor. Türkiye’nin sualtı arkeolojik alanları, batıkları ve 9 su altı harika dalış noktasının her birinden sizler için derledik.
Türkiye’nin En İyi Dalış Yerleri! Türkiye’nin En Popüler Dalış Noktaları! Türkiye Dalış Noktaları Haritası? Tüplü Dalış Nedir? Dalış Sporları Nelerdir?
1. Gemile Koyu Fethiye, Muğla
Adını Afkule Manastırı’ndan alan bu dalış merkezi, profesyonel dalış için uygun bir nokta. Derin girişli mağaralarla başlayan dalışlar, muhteşem bir su altı deneyimi sunuyor. Mağaranın bittiği noktadan duvarı takip ederek deniz gülleriyle çevrili hamama ulaşabilirsiniz. Maksimum derinliğin 10 metre olduğu Türk hamamında su altı çekim keyfini yaşayabilirsiniz.
2. Akvaryum Koyu, Fethiye, Muğla
İster amatör ister profesyonel dalış yapın, Aquarium Bay tüplü veya şnorkel ile dalış yapacak herkes için uygun bir yerdir. Ayrıca gece dalışının yapılabildiği dünyadaki birkaç bölgeden biridir. Canlı çeşitliliği ve eşsiz güzelliği ile sualtı fotoğrafçılarının vazgeçilmez bölgesi olan Akvaryum Koyu’nda; Denizatı, portakal süngerleri, kum balıkları ve orfozları izlemeye doyamayacaksınız!
Türkiye’nin En İyi Dalış Yerleri! Türkiye’nin En Popüler Dalış Noktaları! Türkiye Dalış Noktaları Haritası? Tüplü Dalış Nedir? Dalış Sporları Nelerdir?
3. Saroz, Çanakkale
Ege Denizi’nin en temiz noktalarından biri olarak bilinen Saroz Körfezi, 200’den fazla deniz canlısı türüne ev sahipliği yapıyor. Kayalıklar deniz seviyesinden 15 metre yükseklikte olduğundan dalış noktası balkondan balkona inen bir derinliğe sahiptir. Kaplumbağalar, yunuslar ve Türkiye’de göreceğiniz kırmızı denizyıldızı dalış sırasında belki de en renkli mercanlar eşlik edecek.
4. Bodrum, Muğla
Big Reef dalış alanı, her seviyeden amatör veya profesyonel dalgıç fark etmeksizin Türkiye’nin cazibesinin simgesidir. Bodrum Marina’dan mekana 15 dakikalık bir yolculuktan sonra ulaşabilirsiniz. Resiflerin üst kısmı yaklaşık 5 metre derinlikte başlar ve 32 metre derinliğe ulaşır. Canlı nüfusu açısından oldukça zengin olan Büyük Resif, dalgıçlara görsel bir şölen sunuyor.
Türkiye’nin En İyi Dalış Yerleri! Türkiye’nin En Popüler Dalış Noktaları! Türkiye Dalış Noktaları Haritası? Tüplü Dalış Nedir? Dalış Sporları Nelerdir?
5. Deli Mehmet Ayvalık, Balıkesir
Ayvalık’ın en popüler dalış noktalarından biri olan Deli Mehmet bölgesinde iki su altı adası bulunuyor. Sualtı adalarının rengarenk doğası ve mercan resifleri, Deli Mehmet’i dalgıçlar için vazgeçilmez kılıyor. Muhteşem deniz manzarasının tadını çıkarmak ve fotoğraf çekmek istiyorsanız bu bölge sizin için en iyi seçeneklerden biri!
6. Ayvalık, Balıkesir
Sualtı fotoğrafçılığının cenneti olarak bilinen Ayvalık, dalış noktaları açısından oldukça zengin. Masmavinin doğal güzellikleri arasında vakit geçirmek isteyen dalgıçlar yılın her mevsimi İlyosta’yı ziyaret ediyor. Dalış yaparken görebileceğiniz deniz tavşanları ve rengarenk türler sanatçılara ilham veriyor!
7. Gümbet, Bodrum, Muğla
Dünyanın sayılı sualtı müzelerinden birine ev sahipliği yapan Bodrum’da birçok sualtı dalış noktası bulunuyor. Bu noktalar arasında kuşkusuz Orak Adası ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Bodrum’un doğusunda yer alan ada, şehir merkezine yaklaşık 1,5 saat uzaklıktadır. Bu bölge duvarları, mağaraları, her renkteki süngerleri ve farklı derinliklere dalmanızı sağlayan sayısız balık türü ile unutulmaz bir dalış deneyimi sunuyor.
Türkiye’nin En İyi Dalış Yerleri! Türkiye’nin En Popüler Dalış Noktaları! Türkiye Dalış Noktaları Haritası? Tüplü Dalış Nedir? Dalış Sporları Nelerdir?
8. Kaş, Antalya
Nesli tükenmekte olan orfozlara, uçak enkazlarına ve çeşitli balık sürülerine ev sahipliği yapan bölge, benzersiz bir su altı deneyimi sunuyor. 75 metre derinliğe sahip dalış noktası, 30 metrenin üzerinde görüş mesafesine sahip. Güçlü bir deniz akıntısına sahip olduğu için profesyonel dalgıçlar tarafından tercih edilmektedir.
9. Selimiye Marmaris, Muğla
Marmaris’in berrak ve sakin suları her zaman keyifli ve keyifli bir dalış deneyimi sunar. Sarı Mehmet Burnu hem amatör hem de profesyonel dalgıçlar için ideal bir dalış noktasıdır. Bölge 5 ila 25 metre derinliğe sahiptir. Dalış merkezinde Katedral Mağarası olarak adlandırılan mağara, su altı fotoğrafçılarını kendine çeken muhteşem bir nokta.
Türkiye’nin En İyi Dalış Yerleri! Türkiye’nin En Popüler Dalış Noktaları! Türkiye Dalış Noktaları Haritası? Tüplü Dalış Nedir? Dalış Sporları Nelerdir? Türkiye’nin En İyi Dalış Yerleri! Türkiye’nin En Popüler Dalış Noktaları! Türkiye Dalış Noktaları Haritası? Tüplü Dalış Nedir? Dalış Sporları Nelerdir?
Ayrıca Gezi Rehberi sayfamız da ilginizi çekebilecek bir çok makale mevcut, göz atmanızı tavsiye ederiz !
FLIPBOARDDERGİLERİMİZİ OKUMAYI UNUTMAYIN !
Google News üzerinden de anlık paylaşımlarımızı takip edebilirsiniz !
Bu gönderi tarihinde yayınlandı 07/10/2022 16:02
Dolar Ne Olur ? 2023'te Dolar Ne Olacak? Dolar yükselir mi ? Dolar düşer mi? Dolar fiyatı ne olur hakkında…
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Ev yapımı elma sirkesi yapmak için gereken malzemeler nelerdir? En iyi Elma sirkesi tarifi makale de…
Quant Coin Nedir? QNT Coin Yorum, Analiz ve Fiyat Tahmini! QNT Coin Geleceği 2023 - 2030! QNT coin hakkında en…
Ekonomik Kalkınmada Madencilik Sektörünün Önemi! Madenlerin Ülkemiz İçin Önemi Nedir? Madencilik Faaliyetleri Nelerdir? İşte Türkiye'de Madencilik Sektörü.. Ekonomik Kalkınmada Madencilik…
Uzun Ve Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler! Uzun Yaşamın Sırrı Nedir? Uzun Yaşamak İçin Neler Yapmalıyız? Sağlıklı Bir Yaşam İçin Tavsiyeler!…
İncir Meyvesi Nasıl Oluşur? Her İncirde Arı Var Mı? İncirin faydaları nelerdir? İncirin oluşumunda arıların etkisi! İşte detaylar.. Basit bir…
Web sitemizde size daha iyi hizmet verebilmek için çerezleri kullanıyoruz.
Devamını oku