Acunetix Web Vulnerability Scanner Nedir? Acunetix Web Güvenlik Açığı Tarayıcısı ile web güvenliğini denetleyin? İşte detaylar..
Acunetix Web Vulnerability Scanner Nedir? Acunetix Web Güvenlik Açığı Tarayıcısı ile web güvenliğini denetleyin? İşte detaylar..
Acunetix Web Güvenlik Açığı Tarayıcısı (WVS), istismar edilebilir bilgisayar korsanlığı güvenlik açıklarını kontrol ederek web uygulamalarınızı denetleyen otomatik bir web uygulaması güvenlik test aracıdır .
Web sitelerinin yaklaşık %70’inde, kredi kartı bilgileri ve müşteri listeleri gibi hassas kurumsal verilerin çalınmasına yol açabilecek güvenlik açıkları bulunmaktadır.
Bilgisayar korsanları, çabalarını alışveriş sepetleri, formlar, oturum açma sayfaları, dinamik içerik vb.
Güvenlik duvarları, SSL ve kilitli sunucular, web uygulaması korsanlığına karşı beyhudedir!
80/443 numaralı bağlantı noktasında başlatılan web uygulaması saldırıları, doğrudan güvenlik duvarını aşıp işletim sistemi ve ağ düzeyindeki güvenliği geçerek uygulamanızın ve kurumsal verilerinizin kalbine kadar ulaşır. Kişiye özel web uygulamaları genellikle yeterince test edilmez, keşfedilmemiş güvenlik açıklarına sahiptir ve bu nedenle bilgisayar korsanları için kolay bir avdır.
Bilgisayar korsanları hassas verileri indirmeden, web sitenizi fırlatma rampası olarak kullanarak suç işlemeden ve işinizi tehlikeye atmadan önce web sitenizin güvenli olup olmadığını öğrenin. Acunetix Web Güvenlik Açığı Tarayıcısı web sitenizi tarar, web uygulamalarınızı otomatik olarak analiz eder ve çevrimiçi işinizi ifşa eden tehlikeli SQL enjeksiyonu, Siteler arası komut dosyası çalıştırma ve diğer güvenlik açıklarını bulur. Özlü raporlar, web uygulamalarının nerede düzeltilmesi gerektiğini belirler, böylece işletmenizi yaklaşan bilgisayar korsanı saldırılarından korumanıza olanak tanır!
Acunetix – web uygulama güvenliğinde dünya lideri
Acunetix, web uygulaması güvenlik tarama teknolojisine öncülük etmiştir: Mühendisleri, 1997 gibi erken bir tarihte web güvenliğine odaklanmış ve web sitesi analizi ve güvenlik açığı tespitinde bir mühendislik lideri geliştirmiştir.
Acunetix Web Güvenlik Açığı Tarayıcısı birçok yenilikçi özellik içerir:
Acunetix, SQL enjeksiyonu, Siteler arası komut dosyası çalıştırma ve diğerleri dahil olmak üzere tüm web güvenlik açıklarını kontrol eder. SQL enjeksiyonu, veritabanındaki verilere erişmek için SQL komutlarını değiştiren bir bilgisayar korsanlığı tekniğidir. Siteler arası komut dosyası çalıştırma saldırıları, bir bilgisayar korsanının ziyaretçinizin tarayıcısında kötü amaçlı bir komut dosyası yürütmesine olanak tanır.
Bu güvenlik açıklarının tespiti, gelişmiş bir tespit motoru gerektirir. Web güvenlik açığı taraması için en önemli şey, bir tarayıcının algılayabildiği saldırıların sayısı değildir, ancak tarayıcının SQL enjeksiyonunu, Siteler Arası komut dosyası çalıştırmayı ve diğer saldırıları başlatmasının karmaşıklığı ve eksiksizliğidir. Acunetix, güvenlik açıklarını düşük sayıda yanlış pozitifle hızlı bir şekilde bulan son teknoloji bir güvenlik açığı tespit motoruna sahiptir. Ayrıca CRLF enjeksiyonu, Kod yürütme, Dizin Geçişi, Dosya dahil etme, Dosya Yükleme formlarındaki güvenlik açıklarını kontrol etme ve çok daha fazlasını bulur.
Web sitesini tararken, web sunucusunu açık bağlantı noktaları için de tarayın ve açık bağlantı noktalarında çalışan ağ hizmetlerine karşı DNS önbellek zehirlenmesi ve yineleme testleri, SNMP zayıf topluluk dizeleri, zayıf SSH şifreleri ve diğer birçok ağ hizmeti testi gibi ağ uyarı kontrolleri yapın. Ağ uyarıları kontrolleri komut dosyasıyla yazılabilir, böylece bunları değiştirebilir veya yenilerini kendiniz yazabilirsiniz.
Acunetix, otomatikleştirilmiş tarama motoruna ek olarak, penetrasyon test uzmanlarının web uygulaması güvenlik kontrollerinde ince ayar yapmasına olanak tanıyan gelişmiş araçlar içerir:
Son teknoloji CSA (istemci komut dosyası analizörü) Motoru, en son ve en karmaşık AJAX / Web 2.0 web uygulamalarını kapsamlı bir şekilde taramanıza ve güvenlik açıklarını bulmanıza olanak tanır.
Acunetix Web Güvenlik Açığı Tarayıcısı, web formlarını otomatik olarak doldurabilir ve web oturumlarında kimlik doğrulaması yapabilir. Çoğu web güvenlik açığı tarayıcısı bunu yapamaz veya bu sayfaları test etmek için karmaşık komut dizileri gerektirir. Acunetix’te öyle değil: Makro kayıt aracını kullanarak bir oturum açma veya form doldurma işlemini kaydedebilir ve sırayı saklayabilirsiniz. Tarayıcı daha sonra tarama işlemi sırasında bu sırayı tekrar oynatabilir ve web formlarını otomatik olarak doldurabilir veya parola korumalı alanlarda oturum açabilir.
Google Hacking Veritabanı (GHDB), bilgisayar korsanları tarafından web sitenizdeki portal oturum açma sayfaları, ağ güvenlik bilgilerini içeren günlükler vb. gibi hassas verileri tanımlamak için kullanılan bir sorgu veritabanıdır. Acunetix, web sitenizin taranan içeriği üzerinde Google korsan veritabanı sorgularını başlatır ve hassas verileri veya kötüye kullanılabilir hedefleri bir “arama motoru korsanından” önce belirler.
Acunetix AcuSensor Teknolojisi, geleneksel bir kara kutu Web Uygulama Tarayıcısından daha fazla güvenlik açığı belirlemenize izin vererek ve daha az hatalı pozitif sonuç üreterek, kara kutu tarama tekniklerini kaynak kodu yürütülürken kaynak kodun içine yerleştirilmiş sensörlerden gelen geri bildirimle birleştirir.
AcuSensor Teknolojisinin avantajları çoktur . Bunlar şunları içerir: kaynak kodu satır numarası, yığın izleme ve etkilenen SQL sorgusu gibi her bir güvenlik açığı hakkında daha fazla bilgi sağlarken güvenlik açıklarının daha hızlı bulunması ve düzeltilmesi; ayrıca web.config veya php.ini dosyalarının yanlış yapılandırılması gibi web uygulaması yapılandırma sorunlarını da kontrol eder; web sunucusu hata mesajlarına bağlı olmadan daha birçok SQL enjeksiyon güvenlik açığını algılar; ve daha fazlası.
Acunetix AcuSensor Teknolojisi, daha az yanlış pozitif üretirken, geleneksel bir Web Uygulama Tarayıcısından daha fazla güvenlik açığı belirlemenizi sağlayan yeni bir güvenlik teknolojisidir. Ek olarak, güvenlik açığının kodunuzdaki tam olarak nerede olduğunu gösterir ve hata ayıklama bilgilerini de raporlar.
Artırılmış doğruluk, kara kutu tarama tekniklerini, kaynak kodu yürütülürken kaynak kodun içine yerleştirilmiş sensörlerden gelen geri bildirimle birleştirerek elde edilir. Kara kutu taraması, uygulamanın nasıl tepki vereceğini bilmez ve kaynak kodu analizcileri, saldırıya uğradığında uygulamanın nasıl davranacağını anlamaz. Bu nedenle, bu teknikleri bir arada birleştirmek, bağımsız olarak kaynak kodu analizörleri ve kara kutu taraması kullanmaktan daha ilgili sonuçlara ulaşır.
AcuSensor Teknolojisi, .NET kaynak kodunu gerektirmez; önceden derlenmiş .NET uygulamalarına enjekte edilebilir! Bu nedenle, bir derleyici kurmaya veya web uygulamalarının kaynak kodunu almaya gerek yoktur; bu, üçüncü taraf bir .NET uygulaması kullanırken büyük bir avantajdır. PHP web uygulamaları söz konusu olduğunda, kaynak zaten mevcuttur.
Bugüne kadar Acunetix, bu teknolojiyi uygulayan lider ve tek Web Güvenlik Açığı Tarayıcısıdır.
Acunetix AcuSensor Teknolojisini kullanmanın avantajları
Nasıl çalışır
AcuSensor Teknolojisi kullanıldığında, web uygulaması yapılandırması ve web uygulama platformu (PHP ve .NET gibi) yapılandırması hakkında bilgi edinmek için web sunucusuyla iletişim kurar. Acunetix WVS tarayıcı tarafından tetiklendikten sonra sensör, web uygulama dizininde bulunan tüm dosyaların, hatta web sitesi üzerinden bağlantı verilmeyen dosyaların bile bir listesini alır. Ayrıca tüm web uygulaması girdilerinin bir listesini toplar. Uygulamanın ne tür girdiler beklediğini bildiği için uygulamaya karşı daha geniş bir yelpazede testler başlatabilir.
Ekran Görüntüsü 1 – AcuSensor Teknolojisi işlevsellik şeması
Web uygulaması taranırken web uygulaması ile veri tabanı arasında gerçekleşen tüm SQL işlemlerini de tarama özelliğine sahiptir. Web uygulaması ile veritabanı arasında kancalar kurar ve diğer tipik tarayıcıların yaptığı gibi veritabanı hatalarına güvenmeden koddaki SQL enjeksiyon güvenlik açıklarını izleyebilir.
AcuSensor Teknolojisi güvenlik açığı Raporlama
Tipik taramalar tarafından bulunan diğer güvenlik açıklarının aksine, AcuSensor Teknolojisinden bildirilen bir güvenlik açığı çok daha ayrıntılı bilgiler içerir. Aşağıdaki örneklerde görüldüğü gibi kaynak kodu satır numarası, yığın izleme, etkilenen SQL sorgusu vb. detayları içerebilir. AcuSensor Teknoloji tarafından bulunan her zafiyet, başlıkta ‘(AS)’ ile işaretlenecektir.
Örnek 1: Acunetix AcuSensor Technology tarafından bildirilen SQL Enjeksiyonu
Aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan bildirilen SQL enjeksiyonu için, bir SQL enjeksiyon güvenlik açığına neden olan enjekte edilen içeriği içeren SQL sorgusu gösterilmektedir. Geliştiriciye sorunun tam olarak nerede olduğunu yönlendirmek için yığın izleme bilgileri de görüntülenir.
Ekran Görüntüsü 2 – AcuSensor Technology tarafından bildirilen SQL Injection
Örnek 2: Acunetix AcuSensor Technology tarafından bildirilen Kod Enjeksiyonu
Aşağıdaki ekran görüntüsünde belirtilen bildirilen PHP kod enjeksiyonu için, bildirilen güvenlik açığına yol açan kodun satır numarası da dahil olmak üzere güvenlik açığı bulunan dosya adı görüntülenir. Enjekte edilen kod ayrıca ‘Saldırı ayrıntıları’ altında görüntülenir.
Ekran Görüntüsü 3 – AcuSensor Technology tarafından bildirilen PHP kod enjeksiyonu
Çözüm
Yukarıda görüldüğü gibi, AcuSensor Teknolojisini kullanmanın birçok avantajı vardır. AcuSensor Teknolojisinin sağladığı bilgiler, yukarıda belirtilen avantajların yanı sıra, geliştiricinin güvenlik açığını takip etmesine ve çok daha kısa sürede düzeltmesine yardımcı olur. Ayrıca, bu güvenlik açığının oluşmasına izin vermek için kodda neyin yanlış olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Bundan, geliştiriciler güvenlik açıkları hakkında proaktif olarak daha fazla şey öğrenir ve gelecekteki web uygulamaları için daha güvenli kod yazmalarına yardımcı olur ve web güvenliği farkındalığını artırır.
AYRICA TEKNOLOJİ SAYFAMIZDA DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK BİR ÇOK MAKALE MEVCUT ! GÖZ ATMANIZI TAVSİYE EDERİZ !
Ayrıca EKONOMİ sayfamız da ilginizi çekebilecek bir çok makale mevcut, göz atmanızı tavsiye ederiz !
FLIPBOARD DERGİLERİMİZİ OKUMAYI UNUTMAYIN !
Google News üzerinden de anlık paylaşımlarımızı takip edebilirsiniz !
Bu gönderi tarihinde yayınlandı 21/11/2022 18:32
Dolar Ne Olur ? 2023'te Dolar Ne Olacak? Dolar yükselir mi ? Dolar düşer mi? Dolar fiyatı ne olur hakkında…
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Ev yapımı elma sirkesi yapmak için gereken malzemeler nelerdir? En iyi Elma sirkesi tarifi makale de…
Quant Coin Nedir? QNT Coin Yorum, Analiz ve Fiyat Tahmini! QNT Coin Geleceği 2023 - 2030! QNT coin hakkında en…
Ekonomik Kalkınmada Madencilik Sektörünün Önemi! Madenlerin Ülkemiz İçin Önemi Nedir? Madencilik Faaliyetleri Nelerdir? İşte Türkiye'de Madencilik Sektörü.. Ekonomik Kalkınmada Madencilik…
Uzun Ve Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler! Uzun Yaşamın Sırrı Nedir? Uzun Yaşamak İçin Neler Yapmalıyız? Sağlıklı Bir Yaşam İçin Tavsiyeler!…
İncir Meyvesi Nasıl Oluşur? Her İncirde Arı Var Mı? İncirin faydaları nelerdir? İncirin oluşumunda arıların etkisi! İşte detaylar.. Basit bir…
Web sitemizde size daha iyi hizmet verebilmek için çerezleri kullanıyoruz.
Devamını oku